csemegekukorica, desszertkukorica vetőmag
csik
csemegekukorica

Dessert R78

Növekvő népszerűségű sikerfajta. Középkorai érésű rendkívül ízletes vírusellenálló fajta.

Bővebben...

Vetés

A takarmánykukoricával ellentétben a csemegekukorica vetése több szempontból is nagyobb figyelmet és szakértelmet kíván.

Bővebben...

Vetéstervezés

Desszertkukorica vetésszakaszok vetési időpontjának meghatározása átlagosnál melegebb valamint hűvösebb időjárás esetén...

Bővebben...

Gyöngyhajnal (új)

Rendkívüli koraisága ellenére nagy csőméretű. Akár már április elejétől is vethető.

Bővebben...

Pápa és környéke, Pápa-Tapolcafő

Tapolcafő a Bakony lábánál fekvő, Pápához tartozó község. A Bakony-hegység tömege jó vízáteresztő képességű mészkőből és dolomitból áll, így a csapadék nagy részét elnyeli és egészen mély kőzetrétegekig juttatja el. Az elnyelt víz csak nehezen törhet elő, csupán a hegység széleit határoló törésvonalak mentén van rá lehetősége, itt azonban bővizű karsztforrások bukkannak elő. A forrásokat fürdésre és ivásra egyaránt használták.
A helyi bauxitbányászat miatt a karsztforrások némelyike elapadt, így a falu határában lévő Örvény-tó évtizedekig nem töltődött fel. Néhány éve azonban visszanyerte vizét, így a túrázók kedvelt célpontjává vált. A Tapolca patak forrása környékén, Pápa-Tapolcafő területén a vízműtől folyásirányban egy rövid, de érdekes és látványos tanösvény mutatja be, hogy milyen volt a forrás környéke a vízimalmok korában.
Az örvényes tó igazi különlegesség, egy 10-12 méter átmérőjű sekély tavacska felszíne szinte folyamatosan buzog a fenekén feltörő forrás által szállított levegő-buborékoktól.


Nagyobb térképre váltás

orveny to szallas Papa mellett

Ha erre jár, pihenjen meg a Pápa melletti Forrás Vendégházban (szállás Pápa környékén), melyben három különálló apartman 12 fő szállását, elhelyezését teszi lehetővé. Keresse fel Tapolcafő vendégházát, ha pihenésre vagy olcsó szállásra vágyik!

Elérhetőségek:

Nigicser Győző

8598 Pápa-Tapolcafő, Park u. 20.

Tel.: (06) 89/318-463

Mobil: (06) 30/927-3477


NigicserÁron©1998-2019