csemegekukorica, desszertkukorica vetőmag
csik
csemegekukorica

Dessert R78

Növekvő népszerűségű sikerfajta. Középkorai érésű rendkívül ízletes vírusellenálló fajta.

Bővebben...

Vetés

A takarmánykukoricával ellentétben a csemegekukorica vetése több szempontból is nagyobb figyelmet és szakértelmet kíván.

Bővebben...

Felhasználás

A desszert típus nagy értéke, hogy az éréskezdetet követően akár 1 héten keresztül is jó minőségű termést takaríthatunk be.

Bővebben...

Gyöngyhajnal (új)

Rendkívüli koraisága ellenére nagy csőméretű. Akár már április elejétől is vethető.

Bővebben...

Pápa és környéke, Pápa-Tapolcafő

Tapolcafő a Bakony lábánál fekvő, Pápához tartozó község. A Bakony-hegység tömege jó vízáteresztő képességű mészkőből és dolomitból áll, így a csapadék nagy részét elnyeli és egészen mély kőzetrétegekig juttatja el. Az elnyelt víz csak nehezen törhet elő, csupán a hegység széleit határoló törésvonalak mentén van rá lehetősége, itt azonban bővizű karsztforrások bukkannak elő. A forrásokat fürdésre és ivásra egyaránt használták.
A helyi bauxitbányászat miatt a karsztforrások némelyike elapadt, így a falu határában lévő Örvény-tó évtizedekig nem töltődött fel. Néhány éve azonban visszanyerte vizét, így a túrázók kedvelt célpontjává vált. A Tapolca patak forrása környékén, Pápa-Tapolcafő területén a vízműtől folyásirányban egy rövid, de érdekes és látványos tanösvény mutatja be, hogy milyen volt a forrás környéke a vízimalmok korában.
Az örvényes tó igazi különlegesség, egy 10-12 méter átmérőjű sekély tavacska felszíne szinte folyamatosan buzog a fenekén feltörő forrás által szállított levegő-buborékoktól.


Nagyobb térképre váltás

orveny to szallas Papa mellett

Ha erre jár, pihenjen meg a Pápa melletti Forrás Vendégházban (szállás Pápa környékén), melyben három különálló apartman 12 fő szállását, elhelyezését teszi lehetővé. Keresse fel Tapolcafő vendégházát, ha pihenésre vagy olcsó szállásra vágyik!

Elérhetőségek:

Nigicser Győző

8598 Pápa-Tapolcafő, Park u. 20.

Tel.: (06) 89/318-463

Mobil: (06) 30/927-3477


NigicserÁron©1998-2020